Rucsacul – articol util și în tendințe

Rucsacurile au devenit în ultima perioadă un trend tot mai popular, datorită avantajelor pe care le oferă și mai ales datorită aspectului plăcut și posibilității de asortare cu diferite ținute. Există multe motive pentru a alege un rucsac de dama: utilitatea, favorizarea posturii corecte a spatelui, diversitatea de modele. 

Rucsacul este util în diferite situații și contexte din viața de zi cu zi: la școală, la sală, la birou, în excursie, la cumpărături. Este un articol care poate fi de folos pentru a transporta diferite obiecte, de la cărți și caiete, la haine și alte accesorii.

Alegerea rucsacului potrivit 

Există atât de multe modele, texturi, materiale și culori în care rucsacurile sunt disponibile, încât oricine poate găsi unul care să fie pe placul său. În funcție de scopul pentru care este achiziționat, rucsacul poate avea dimensiuni mari, mici sau medii. Rucsacurile de dimensiuni medii au devenit cele mai populare, deoarece sunt perfecte pentru a transporta obiectele esențiale din rutina zilnică, și pentru că pot fi purtate cu aproape orice ținută. Rochii lejere, tricouri, salopete – rucsacul poate veni în completarea acestora, oferind un aer modern și tineresc.

Ajustarea bretelelor pentru distribuirea greutății

Este recomandat ca rucsacul să fie purtat în spate, susținut de ambii umeri. În comparatie cu geanta, care se poarta pe un singur umăr, rucsacul se ține în spate și ușurează greutatea resimtiță de persoana care îl poartă. Totuși, specialiștii recomandă ca o persoană să nu transporte în spate o greutate mai mare de 10-15% din greutatea corpului său.

Cele mai citite articole

Dacă este purtat doar pe un umăr, asemenea unei genți, rucsacul poate provoca la rândul său probleme și o postură incorectă a spatelui.

Rucsacul este perfect pentru transportul obiectelor în călătorii

Fie ca e vorba de o plimbare la plajă sau o expediție pe munte, rucsacul este ajutorul cel mai de nădejde. Acesta cară apă, haine de schimb, hrană și orice alt obiect necesar. Compartimentele numeroase și de dimensiuni diferite permit buna organizare a obiectelor transportate, rucsacul fiind o alegere inspirată pentru orice tip de călătorie.

Obiectele transportate sunt protejate

Obiectele transportate în rucsac sunt ferite de lumina soarelui și de umiditate. Astfel, persoana care poartă rucsac se poate plimba fără grijă, știind că obiectele sale se află în siguranță și sunt ferite de eventualele pericole. Spre exemplu, laptopul sau aparatul de fotografiat sunt obiecte  valoroase deseori transportate în rucsac. Acestea pot fi așezate în compartimente speciale, destinate dispozitivelor electronice sau altor obiecte de dimensiuni mai mari, unde vor fi ferite de lovituri sau de condiții meteo extreme. 

Rucsacul este practic și lejer

Rucsacul are o utilitate deosebită și în același timp este lejer și ușor de transportat, motiv pentru care multe persoane preferă să își achiziționeze un rucsac și să îl poarte la serviciu sau în orice alt moment al zilei, când au nevoie sa transporte obiecte. Rucsacul este o modalitate compactă și accesibilă de a combina utilul cu plăcutul. Pe lângă transportul obiectelor, contribuie la stilizarea ținutelor și la crearea unor look-uri creative.

Cele mai citite articole