Împrumuturile sunt mai accesibile ca niciodată, dar această libertate financiară este adesea abuzată. Banii sunt retrași cu sau fără un motiv și, în majoritatea cazurilor, motivul pentru care se solicită un împrumut este incapacitatea solicitanților de a se încadra în bugetul lor lunar și dorința de a cumpăra bunuri și servicii care sunt în exces.

De ce oamenii au pielea de găină când aud cuvântul „credit”?

Pe măsură ce condițiile de creditare devin mai favorabile și consumatorii sunt din ce în ce mai protejați de stat și de Uniunea Europeană, groaza din anii 1990, când era o eră a practicilor neloiale ale consumatorilor, încă rezonează cu mulți.

Teama că împrumutul nu este ceea ce pare:

Ca urmare a fricii acumulate de-a lungul anilor, astăzi există încă persoane care nu se pot relaxa pe deplin și nu cred că totul este în regulă. Sunt chinuiți în principal de teama că împrumutul nu este ceea ce pare. Practic, temerile sunt exprimate în:

– îngrijorare cu privire la condițiile ascunse;

– teama de metode agresive de colectare a datoriilor;

-anxietate cu privire la imposibilitatea rambursării împrumutului;

– teama de a crește îndatorarea.

Cele mai citite articole

10 motive pentru care merită:

Din punctul de vedere al unui consumator rezonabil și măsurat, disponibilitatea creditului poate fi o sursă de stabilitate și liniște sufletească. Acestea oferă independență și oportunitatea unei gestionări mai prudente a costurilor.

Iată cele 10 motive pentru care merită să faci un împrumut:

  • Cumpărarea alimentelor;
  • Plata chiriei;
  • Plata facturilor de utilități;
  • Rată ipotecară;
  • Reparații urgente (de exemplu, țeavă cu scurgeri);
  • Formare avansată (de exemplu, curs de limbă sau calculatoare);
  • Achitarea taxelor către colegii și universități;
  • În cazul schimbării locuinței;
  • La schimbarea locului de muncă;

În situații de moment favorabile (promoții mari de bunuri pe care le cumpărați oricum, iar acum puteți cumpăra în avans la un preț mai bun).

Ce ne sfătuiesc experții:

Experții ne sfătuiesc să scuturăm umbrele trecutului și să avem încredere în instituțiile financiare nebancare. Astăzi, acestea reprezintă o sursă de finanțare perfect legală și strict controlată.

Apelul principal este să folosim împrumuturile rapideca instrument de gestionare a costurilor și să le transformăm într-o investiție sensibilă, cu ajutorul căreia putem economisi bani cumpărând și plătind în cel mai profitabil și convenabil moment pentru noi și indiferent de finanțele noastre.

Sursă: https://imprumuturi-rapide.weebly.com/

Cele mai citite articole