Airsoft este un joc sportiv în care jucătorii simulează lupta, folosind arme airsoft, replicile armelor reale. Jocul constă în înfruntarea a două echipe ai căror jucători sunt echipați cu replici de arme cu bile de metal sau plastic. Având un aspect mai militar decât paintball-ul, Airsoft își propune să elimine toți jucătorii adversari.

Acest sport este destul de necunoscut în România deşi, oferă multe oportunități de a trăi noi experiențe pentru participanții săi. În plus față de aspectul său militar, Airsoft este, de asemenea, un joc care oferă multă adrenalină, ideal pentru cei care caută senzații tari. Dacă există persoane care se îndoiesc de asta, pot descoperi în acest articol câteva motive întemeiate pentru a se convinge.

Echipament de protecție și măsuri de siguranţă

Înainte de a practica acest sport este obligatoriu ca jucătorii să poarte echipamentul adecvat de protecţie. De ce? Airsoft este un joc de simulare a luptei mult mai intens și mai violent decât paintball-ul. De asemenea, este obligatorie casca care protejează de impact și, în plus, poate îmbunătăți siguranța echipamentului de luptă. Cel puțin dacă nu protejează de șocuri, măcar protejează de soare.

Chiar dacă regulile jocului sunt aceleași ca și pentru paintball, practicarea Airsoft necesită măsuri de siguranță mai stricte pentru a evita problemele. Legea interzice, de asemenea, vânzarea de replici ale armelor către minori.

Un război fictiv ca o joacă între copii

Unul dintre cele mai populare motive care îi împing pe jucători să practice Airsoft-ul este aspectul său militar. De asemenea, fiecare jucător poate retrăi cu nostalgie unul dintre jocurile de război, pe care le-a jucat când avea doar 10 ani.

Cele mai citite articole

Cei care doresc să experimenteze adrenalina și sentimentul soldaților în război, jocul Airsoft le va oferi cu siguranță cea mai mare plăcere. Pe lângă faptul că este o activitate distractivă, permite, de asemenea, participanţilor să practice sportul, deoarece obstacolele nu vor fi la fel de uşoare ca în jocurile de paintball. 

O activitate de practicat alături de apropiați

Cei care deţin un frate sau o persoană dragă pe care doresc să o scoată din anosta rutină, o pot invita să practice Airsoft împreună. Mai mult, poate fi valabil și pentru toate persoanele care nu le sunt pe plac în mod deosebit (vecin, amic, șef).

Jocul Airsoft este, de asemenea, o idee de activitate mai plină de satisfacții și distracție decât o cină cu socrii într-o duminică după-amiază. Jucătorul se va întoarce seara obosit, plin de noroi dar foarte încântat de efortul depus. 

O alternativă mai interesantă la jocurile video

Multe persoane sunt criticate  pentru că au petrecut prea mult timp în fața televizorului sau a consolei? Ei bine, dacă le plac jocurile de simulare, acum este momentul să-şi dovedească abilitățile de lucru, dar în viața reală. Practicarea Airsoft este o oportunitate excelentă de a petrece mai puțin timp în fața televizorului, smartphone-ului sau a oricărui alt joc video captivant. 

Aşadar, pentru pasionații de sporturi extreme, Airsoft-ul reprezintă o nouă modalitate de a-și consuma adrenalina, fiind unul dintre cele mai interesante jocuri cu tentă militară, practicat intr-un cadru organizat.

Cele mai citite articole