In functie de tehnologie, poti solicita un implant dentar cu suruburi, bazal, subperiostal. Un implant dentar cu suruburi este un stift elicoidal care este insurubat in maxilar. Principalele avantaje ale unor astfel de proteze sunt usurinta de implementare si implantarea rapida a unui dinte artificial. 

Implantarea bazala este o metoda utilizata in cazul in care osul pacientului nu este suficient de puternic pentru a mentine stiftul implantat in cavitatea acestuia. Implantul subperiostal este o metoda care se foloseste daca nu exista conditii pentru utilizarea primelor doua si atunci proteza se face special pentru fiecare pacient. 

In ceea ce priveste costul, acesta este determinat in fiecare caz individual. Pretul este afectat de numarul de dinti protetici, de producatorul implanturilor, de materialul coroanelor care vor acoperi partea superioara a implanturilor, precum si de alte caracteristici individuale. Producatorul are o influenta directa asupra calitatii implantului. 

Produsele producatorilor germani, israelieni si americani sunt deosebit de incredere atat in ​​randul stomatologilor, cat si in randul pacientilor. In plus, produsele lor nu au preturi vertiginoase, asa ca sunt destul de accesibile pentru orice pacient. 

Cum sa alegi un implant dentar 

Referitor la ce implant dentar sa alegi, raspunsul este ambiguu. Totul depinde de caracteristicile tesutului osos, de problemele aparute si de cantitatea care poate fi investita in proteze. In materie de implantare dentara, ar trebui sa te bazezi pe opinia unui chirurg stomatologic cu experienta, care va diagnostica si va trage concluzii specifice. 

Contraindicatii pentru un implant dentar

Principalele contraindicatii pentru un implant dentar sunt bolile cronice ale sangelui (leucemie), varsta sub 18 ani, sarcina. De asemenea, pe langa lista de contraindicatii principale, exista o lista de contraindicatii „relative” pentru instalarea implanturilor, precum: diabet zaharat, afectiuni cardiace, patologii ale sistemului imunitar, boli cardiovasculare, SIDA, boli oncologice, tulburari de coagulare a sangelui. In prezenta anumitor contraindicatii, este necesara o consultatie de specialitate, precum si o examinare amanuntita. Daca este imposibil sa se amplaseze un implant dentar, se foloseste o alternativa de protezare dentara.

Pregatirea pentru implant dentar

Pregatirea corecta pentru un implant dentar este cheia succesului oricarui tratament in curs. In pregatirea pentru amplasare a unui implant dentar, sunt tratate bolile concomitente ale cavitatii bucale si, uneori, ale corpului in ansamblu. Diverse boli pot afecta direct sau indirect procesul de grefare a implantului, de aceea este necesar sa se trateze implantarea dentara cu o atentie deosebita.

Etapele implantarii dentare

Implantarea dentara la clinica stomatologica Excedent se realizeaza in doua etape:

Prima etapa – operatia de implantare a implantului;

Etapa a doua — (dupa 3-6 luni) realizarea unei coroane pentru implant.

Procedura de plasare a unui implant dentar nu necesita anestezie generala. Inainte de inceperea implantarii dentare se face o anestezie locala, care este suficienta pentru ca pacientul sa se simta confortabil si sa nu experimenteze nicio durere in timpul operatiei de instalare a implantului.