Imbracamintea de vanatoare este un echipament esential pentru vanatorul serios. Imbracamintea moderna pentru vanatoare ar trebui sa ofere vanatorului confort, sa retina bine caldura si sa mentina corpul vanatorului uscat in timpul efortului fizic serios. 

Trebuie sa abordezi cu toata seriozitatea alegerea acestor vestimentatii speciale, pentru ca nu trebuie sa existe imbracaminte vanatoare de proasta calitate. Pentru ca imbracamintea de vanatoare sa raspunda nevoilor vanatorului, ii sunt impuse cerinte special.

Imbracaminte vanatoare – Material 

Principala cerinta pentru materialul din care este confectionata imbracamintea de vanatoare, este zgomotul acestuia. Un vanator care se misca atat in ​​padure, cat si in spatiu deschis nu ar trebui sa fie auzit de viitoarea sa prada. Vanatoarea are loc adesea in conditii meteorologice dificile, asa ca materialul din care este confectionata imbracamintea vanatoare trebuie sa fie impermeabil si rezistent la vant. Doar astfel de materiale pot proteja in mod fiabil vanatorul de ploaie si vant.

Imbracaminte vanatoare – Camuflaj

Camuflajul este intr-o varietate de culori, si de altfel, este culoarea principala a imbracamintei pentru vanatoare. Pe langa culorile de camuflaj, hainele de vanatoare sunt adesea cusute din tesaturi in culori de protectie: masliniu, gri, maro, kaki, gri-verde si altele. Principala cerinta pentru colorarea imbracamintei pentru vanatoare este ca aceasta sa se potriveasca cu culoarea zonei in care va avea loc vanatoarea. Pentru vanatoarea in paduri, sunt necesare haine din materiale in nuante de verde, iar in zona de stepa, acestea vor fi in nuante galbui.

Imbracaminte vanatoare – Alte caracteristici

Cele mai citite articole

Confort in miscare – imbracamintea de vanatoare trebuie sa fie suficient de lejera pentru a permite vanatorului sa se miste liber si, prin urmare, trebuie sa fie proiectata intr-un mod special.

Confort termic – imbracamintea de vanatoare ar trebui sa incalzeasca vanatorul in sezonul rece si, pe vreme calda sa elimine eficient caldura din corp.

Detalii si accesorii – imbracamintea de vanatoare trebuie gandita pana la cel mai mic detaliu: fermoare convenabile, un numar mare de buzunare prinse si amplasate in locurile potrivite, velcro, captuseala, totul trebuie facut astfel incat vanatorul sa se simta confortabil imbracat cu ea.

Imbracaminte vanatoare moderna 

Imbracamintea moderna de vanatoare este formata din trei straturi, si fiecare dintre ele isi indeplineste propria functie. De regula, lenjeria vanatorului este termica, stratul mijlociu este din lana, imbracamintea exterioara si pantalonii sunt din tesatura cu membrana sau imbracaminte din lana cu o membrana.

Selectia imbracamintei pentru vanatoare incepe cu alegerea corecta a stratului vestimentar care se afla in contact direct cu corpul vanatorului. Lenjeria termica poate fi realizata dintr-o varietate de materiale: lana, bumbac, bambus, alge, o varietate de polimeri. Lenjeria termica are doua sarcini importante: trebuie sa retina caldura provenita din corpul vanatorului si in acelasi timp sa elimine cat mai mult evaporarea venita din corpul uman.

Cele mai citite articole