Diamantele sunt slăbiciunea oricărei persoane pasionate de bijuterii, iar motivele sunt lesne de înțeles. Acestea sunt deosebite și remarcabile. Fie că e vorba de cercei, inele, brățări sau alte accesorii, un diamant adaugă întotdeauna un plus de valoare și eleganță. Un adevărat colecționar de bijuterii are în posesie cel puțin o bijuterie cu diamant. 

Bijuteriile cu diamante au puterea de a transforma starea de spirit și atitudinea persoanei care le poartă, fiind o puternică marcă a identității și a eleganței. Acestea sunt probabil cele mai populare bijuterii din întreaga lume, iar farmecul lor se întinde pe o istorie de secole întregi. Acestea și-au păstrat supremația în materie de bijuterii atât în preferințele doamnelor, cât și ale domnilor. 

Diamantul are o istorie fascinantă și plină de mister

În prezent, diamantele simbolizează eleganță, iubire și eternitate. În schimb, în trecut acestea erau înconjurate de mister, spiritualitate și chiar superstiție. Se pare că primele diamante au fost descoperite în 800 î.Hr. pe teritoriul Indiei, iar denumirea acestora provine din grecescul „adamas”, care se traduce prin „de necucerit/de neînvins/indestructibil”. 

De-a lungul anilor, au circulat numeroase legende și superstiții despre diamante. Potrivit unor povești din istorie, se credea că diamantele au puteri mistice și vindecătoare. Multă vreme s-a crezut că diamantele protejează împotriva fulgerelor. Printre greci și romani, diamantele erau considerate a fi lacrimi ale zeilor. 

Vreme de secole întregi, acestea au simbolizat putere, statut și abia în 1074 au fost utilizate sub formă de bijuterie, când coroana reginei Ungariei a fost decorată cu diamante. Câteva secole mai târziu, mai precis în 1477, apărea tradiția inelului de logodnă cu diamant, când arhiducele Maximilian a oferit un astfel de inel Mariei de Burgundia.     

Bijuteriile cu diamant au devenit un simbol al eleganței  

Diamantul, a devenit în prezent un simbol al eleganței și în egală măsură, al iubirii. De exemplu, un inel cu trei diamante poate fi considerat simbol al trecutului, prezentului și viitorului. Inelul de logodnă cu diamant simbolizează iubirea eternă, motiv pentru care este cea mai populară alegere în situația unei cereri în căsătorie.  

În orice caz, bijuteriile cu diamante au devenit nelipsite din colecțiile persoanelor care mizează pe eleganță și rafinament. Datorită simbolisticii puternice și aspectului remarcabil, fermecător și distinct, aceste bijuterii sunt și vor rămâne preferatele multor persoane pasionate de accesorii. Indiferent de context, acestea adaugă o notă de eleganță și stil ținutelor, contribuind în același timp la prezentarea unei atitudini încrezătoare. 

Printre cele mai căutate bijuterii din aur cu diamante se numără inelele, cerceii, brățările, dar și colierele. Acestea sunt versatile și se potrivesc atât în contexte formale, cât și informale – mai ales dacă e vorba de o bijuterie subtilă sau discretă. Acestea adaugă strălucire oricărei ținute și pot să constituie un cadou perfect pentru persoana iubită. 

În concluzie, se poate spune că diamantele au o istorie lungă, fascinantă și că au trecut prin diferite etape. De la simbol al puterii și bogăției, acestea au devenit în prezent o expresie a iubirii eterne și a eleganței.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!