Top 7 cele mai consumate bauturi cu cafea

Cafea macinata, cafea boabe, cafea verde, cafea decofeinizata – fiecare tip de cafea isi gaseste locul in randul iubitorilor de cofeina. Cafeaua a fost inclusa in numeroase bauturi si in retete din ce in ce mai creative, multe dintre ele devenind clasice. Conform sondajelor, topul celor mai consumate bauturi cu cafea include nume pe care fiecare persoana le cunoaste si, desigur, o cafea de calitate care sa le ofere aroma atat de apreciata de pasionatii de cafea. Iata care sunt cele mai populare bauturi pe baza de cafea!

Cappuccino

Cappuccino este una dintre cele mai populare bauturi care contin cafea in intreaga lume. Aceasta bautura este pregatita in straturi – primul strat este de fapt o ceasca de cafea, peste care se adauga un strat suplimentar de spuma de lapte. Cappuccino poate sa fie decorat inclusiv cu bucatele mici de ciocolata, cu bezele sau cu alte tipuri de elemente decorative dulci. Sunt si persoane care pudreaza cappuccino cu scortisoara.

American Coffee

Cafeaua americana se prepara usor si simplu. Este suficient sa se adauge apa fierbinte peste o ceasca de espresso. Sunt si persoane care pun in aceasta cafea lapte. Cafeaua americana a aparut in cel de-al Doilea Razboi Mondial, in Italia, unde era utilizata de catre soldatii americani. Scopul lor era de a obtine o cafea mai lunga.

Caffe Latte

Cafeaua cu lapte este de asemenea o optiune foarte populara in randul consumatorilor de cafea. O astfel de cafea contine o ceasca de espresso peste care se adauga lapte sau spuma de lapte. Aceasta batura este confundata foarte des cu cappuccino, mai ales in momentul in care contine mai mult lapte decat cafea, insa totul tine de preferintele celui care o bea.

Piccolo Latte

Cele mai citite articole

Piccolo Latte se mai numeste si Macchiato si este o ceasca de espresso peste care se pune lapte caldut, direct in interiorul canii. De obicei, o astfel de cafea este mult mai tare decat cappuccino, insa seamana cu acesta in ceea ce priveste modul de preparare. De asemenea, dimensiunile sale sunt mult mai mici decat cele pe care le au cappuccino sau cafeaua americana.

Mochaccino

O astfel de cafea este de fapt un latte peste care se pune ciocolata rasa. Anumite retete folosesc pudra de ciocolata sau sirop de ciocolata. De asemenea, sunt restaurante care adauga si frisca peste o astfel de cafea sau care pun in interiorul cafelei tablete de ciocolata. Datorita modului de preparare, mochaccino este vazut, de fapt, ca un desert de catre specialisti.

Irish Coffee

Acest tip de cafea se prepara cu alcool, mai exact cu whiskey. Se urmeaza o reteta simpla pentru a obtine o cafea irlandeza. Se utilizeaza o ceasca de cafea espresso, peste care se pun 20 ml de whiskey, zahar si frisca. Pentru o astfel de bautura se recomanda utilizarea cafelei boabe sau macinate, dar nu instant pentru ca ii modifica gustul.

Cafea Vienna

Cafeaua vieneza este obtinuta din 2 cesti de espresso tare, peste care se pune direct frisca, fara lapte sau zahar.

Cele mai citite articole