Mobilierul nu este doar o componenta extrem de utila, dar este si una decorativa, mai ales in cazul salilor de evenimente unde toate detaliile trebuie puse la punct. Acestea trebuie sa aiba un aspect placut, care sa atraga privirea invitatilor, dar si sa dispuna de spatiul necesar pentru desfasurarea a diferite activitati. Astfel, mobilierul trebuie sa aiba dimensiunile potrivite, dar si un design placut si inedit, care sa scoata in evidenta ideea de glam si lux. 

Piesele de mobilier alese pentru salile de evenimente joaca un rol destul de important in aspectul per total al spatiului, din mai multe motive, detaliate in cele ce urmeaza.

Locatia va fi selecta

In momentul in care este aleasa mobila pentru evenimente, proprietarii trebuie sa ia in calcul modalitatile prin care pot transforma un simplu spatiu intr-o locatie selecta. Astfel, trebuie achizitionate si montate piese confectionate din materiale rezistente si dure, care au un aspect impunator. In astfel de cazuri sunt alese obiecte realizate din lemn masiv, metal sau chiar plastic, ce prezinta un design unicat. Pentru a fi indusa ideea de eleganta, aceste piese trebuie sa fie cat mai simple si sa nu prezinte accesorii confectionate din materiale cu un aspect ieftin. O simpla masa si scaune realizate perfect vor putea contura perfect estetica propusa pentru un astfel de spatiu.

Confort

Cele mai citite articole

Deseori salile de evenimente trebuie sa ofere participantilor confortul necesar. In cazul in care sunt folosite piese de dimensiuni considerabile si destul de grele, acestea nu vor mai putea fi mutate dintr-un loc in altul, iar invitatii nu le vor mai putea schimba pozitia dupa bunul plac. Astfel, sunt recomandate scaune HoReCa si mese confectionate din materiale destul de usoare, pentru a fi cat mai accesibile invitatilor.

Este important ca aceste piese sa nu prezinte diferite accesorii care pot ingreuna utilizarea, precum tapiterii din stofa, aranjamente din flori sau chiar ghirlande. Simplitatea este recomandata in astfel de cazuri. Mai mult, decoratiunile nepotrivite pot crea un impact estetic extrem de neplacut, in ciuda faptului ca sala este perfect amenajata.

Atmosfera

Chiar daca poate parea imposibil, atmosfera poate fi redata si de piesele de mobilier. Multi organizatori se axeaza pe muzica, band-uri si anumite surprize, insa obiectele alese necorespunzator vor atrage intotdeauna privirile critice ale celor din jur. Asadar, inainte de a concepe programul pentru un eveniment, proprietarii trebuie sa se asigure ca pun la dispozitia tuturor invitatilor piesele de mobilier necesare, pentru a se simti confortabil si sa isi faca o impresie cat mai buna despre intreaga locatie. Acestea trebuie sa aiba un aspect simplu si decent, iar supraaccesorizarea trebuie scoasa din calcul. Inclusiv designerii de interior refuza sa foloseasca numeroase accesorii pentru anumite piese, din cauza faptului ca acestea le vor pune intr-o lumina proasta, schimbandu-le in totalitate forma si aspectul.

In cazul in care atmosfera trebuie sa fie intima si romantica, accesoriile pentru masa sunt suficiente. Un aranjament floral realizat fin sau un ansamblu cu suporturi pentru lumanari pot fi articole extrem de utile, care vor scoate in evidenta tema evenimentului.

Cele mai citite articole