Daca in multe case intalnim deja si cate un coltar living, putini proprietari stiu ca aceste piese de mobilier se pot aseza foarte bine si in alte camere.

De ce sa iti pui un coltar in bucataria casei tale?

Modelele de coltare bucatarie au intrat in viata noastra cu vreo cateva decenii in urma pentru a inlocui mesele masive si scaunele incomode. Multi oameni iubesc colturile de bucatarie pentru compacticitatea lor, versatilitatea in utilizare si designul modern. De-a lungul anilor, apar noi tipuri de coltare de bucatarie deoarece producatorii le imbunatatesc cu noi si noi functii, creand modele din ce in ce mai confortabile.

Putem imparti coltarele de bucatarie in doua tipuri: fixe si modulare. Modelele modulare pot fi, de asemenea, extensibile, pliabile sau nu.

Cel mai simplu si ieftin tip de set coltar este cel fix. Este format dintr-o masuta si o canapea in forma de unghi, de unde si denumirea acestui mobilier. Optiunile maxime pentru o acest tip de produse sunt nisele de depozitare din canapea.

Coltarele de bucatarie modulare si pliante pot fi considerate drept niste canapele cu drepturi depline. Principala caracteristica a coltarelor modulare este ca aceea ca ele pot fi transformate dupa dorinta, indiferent de aspectul bucatariei tale.

Ce dimensiuni trebuie sa aiba coltarul de bucatarie?

Cele mai citite articole

Inainte de a alege un astfel de mobilier, decide dimensiunea pe care trebuie sa o aiba. In primul rand, trebuie sa se potriveasca in bucatarie, asa ca fiecare centimetru conteaza. In al doilea rand, stabileste cati oameni vor sta in spatele lui in fiecare zi. 

Se crede ca pentru o sedere confortabila pe coltare vei avea nevoie de un spatiu de 70×70 cm. Adica, daca exista 4 persoane intr-o familie, inmultiti 4 x 70 cm = 2,80 metri lungime canapea. Aceasta este lungimea ideala a unui coltar de bucatarie. Intr-o bucatarie micuta nu prea se potriveste, caz in care poti cumpara un set cu un modul de colt mai ingust pentru a economisi spatiu pretios. Acest tip de mobilier se numeste si chicineta ingusta si reprezinta o optiune buna pentru bucatariile din apartamentele mici. La urma urmei, chiar si o mica nisa prezenta in colt poate fi foarte utila.

Seturile tip coltar clasice sunt formate dintr-o canapea, o masa si taburete de la 1 pana la 3 sau 4. Exista atat modele cu cutii de depozitare, dar si modele fara ele.

Dar daca bucataria iti permite ca sa amplasezi piese de mobilier mare, atunci poti opta pentru un coltar de bucatarie pliabil. Intr-o bucatarie mare, poti pune atat o canapea stationara, cat si un colt de bucatarie pliabil cu un loc de dormit. Daca decizi sa cumperi o chicineta cu un pat pentru dormit, asigura-te ca exista suficient spatiu pentru a o extinde.

La fel ca și alte piese de mobilier tapitate, canapelele tip coltar de bucatarie au amenajari diferite. Mecanismele de rulare sunt considerate cele mai bune pentru canapele de colt, nu se slabesc si ofera un loc de dormit destul de plat. Pentru a desfașura canapeaua de colt extensibila, trebuie doar să tragi de ea, scaunul va ieși din ea, iar spatele se va extinde in locul sau.

Intra pe shopeo.ro pentru a gasi cele mai bune modele de coltare pentru bucataria ta!

Cele mai citite articole