Dulciurile sunt bunuri de cerere impuls, și cu cât arată mai frumos, cu atât cererea pentru ele este mai mare. 

Designul spectaculoaselor vitrine frigorifice pentru cofetărie este foarte divers: orice unitate specializată, cafenea sau restaurant astfel o va putea alege pe aceea care se potrivește perfect în interiorul localului său. 

Vitrinele reci pentru cofetărie: caracteristici generale

Vitrinele de cofetărie sunt echipamente frigorifice specializate pentru expunerea și depozitarea prăjiturilor și torturilor, bezelelor, deserturilor de ciocolată, produselor de patiserie. Scopul vitrinelor de cofetărie este de a crea temperatura și umiditatea optime, de a prezenta produsele etalate într-un mod câștigător.

Vitrina frigorifică pentru cofetărie este folosită pentru a păstra deserturile perisabile delicate. Dar funcția sa principală nu este în acesta, ci în a arăta produsul cât mai bine posibil, a-l pune în valoare. 

Vitrina ar trebui să se potrivească cu conținutul, astfel încât designul vitrinelor de patiserie este vizibil diferit de designul, de exemplu, a vitrinelor pentru delicatese sau fructe. Adesea, vitrinele pentru produse de cofetărie sunt completate de rafturi de sticlă, pentru că atunci produsele vor fi vizibile din toate părțile. Și dacă și rafturile se rotesc, atunci nu vor exista obstacole pentru o vedere bună.

Carcasa vitrinelor este confecționată cel mai adesea din oțel inoxidabil. Pentru finisarea părților exterioare se folosesc diverse elemente din plastic, lemn, metal. Vitrinele de cofetărie sunt echipate cu mai multe rafturi, sticlă panoramică curbă sau dreaptă. 

Cele mai citite articole

Principiul de funcționare a vitrinelor de cofetărie este simplă. Răcirea compartimentului intern se realizează cu ajutorul unui compresor și a unui condensator. Vitrina este acționată prin intermediul dispozitivului cu microprocesor sau al unui subansamblu automat.

Vitrinele frigorifice de cofetărie sunt răcite în mod static sau dinamic. Fiecare dintre metode este caracterizată de anumite elemente care trebuie luate în considerare la alegere, altfel siguranța produsului poate fi pusă în discuție.

Răcirea statică se numește așa deoarece frigul din evaporator circulă liber în interiorul vitrinei. Din acest motiv, temperatura poate varia în funcție de înălțimea raftului. Dacă în vitrină sunt plasate produse cu condiții de depozitare diferite, atunci metoda de răcire statică este cea mai potrivită.

Răcirea dinamică se remarcă prin prezența unui ventilator în construcția vitrinei. Aerul răcit se mișcă forțat, astfel încât se creează aceeași temperatură în tot spațiul vitrinei. Frigul este distribuit uniform în astfel de vitrine, astfel încât acestea pot depozita produse cu condiții similare de păstrare.

Unitatea electronică controlează procesul de dezghețare semnalizează în cazul neregulilor de funcționare ale vitrinei de cofetărie. La modelele moderne, temperatura este prezentată pe un afișaj special. 

Cum alegi vitrina de cofetărie optimă pentru afacerea ta

  1. Format clasic sau elegant. Pentru magazinele de cartier și cantine sunt potrivite mici vitrine standard, cu design simplu. Pentru supermarketuri, brutării și cofetării este avantajos să existe vitrine rotative, cu iluminare puternică.
  2. Sortiment și tip de mărfuri. În funcție de produsele comercializate, se alege și vitrina pentru deserturi. Dacă o cafenea sau un departament de cofetărie al unui magazin are o gamă largă de prăjituri, prăjituri cu smântână și fructe, jeleuri și produse de ciocolată, atunci este necesară o vitrină frigorifică de cofetărie.
  3. Design. Deserturile arată extrem de bine în vitrine cu nuanțe de bej, galben, maro închis, auriu și bronz. 
  4. Costul de achiziție. Prețul vitrinei reflectă calitatea materialelor, prezența unei unități frigorifice, a unui regulator de temperatură, iluminarea, caracteristicile de design. La selectarea echipamentelor, este necesar să se analizeze caracteristicile vitrinelor de cofetărie. Nivelul vânzărilor și profitului unității HoReCa respective depinde de calitatea și funcționarea neîntreruptă a echipamentului frigorific ales.

Dacă îți dorești niște vitrine de cofetărie frumoase, la preț bun, intră pe tcromania.com. Vei găsi cu siguranță un model pe placul tău!

Cele mai citite articole