Hidroizolatia este o metoda care impiedica apa sa intre in casa. Hidroizolatia este foarte importanta, deoarece mentine casa uscata. Ajuta la reducerea umiditatii din interiorul casei si protejeaza lucrurile din interiorul casei de daunele cauzate de umiditate sau expunerea la apa. De asemenea, este important pentru structura cladirii.
Avantajele hidroizolatiei
O lucrare de hidroizolatie pentru casa implica mai multe avantaje pe care cei care o locuiesc le vor simti inca din primele zile de la instalare.
O gama variata de optiuni disponibile in prezent pe piata pentru hidroizolarea cladirilor
In functie de nivelul de deteriorare sau de preferinta proprietarului, sistemele de impermeabilizare pot fi instalate in interiorul casei sau in exterior. Exista, de asemenea, optiuni diy disponibile daca nu se doreste sa se apeleze un specialist. In plus, si locul in care aceste hidroizolatii pot fi montate variaza foarte mult. Spre exemplu, exista hidroizolatii terase, dar si hidroizolatii care pot fi folosite in alte locuri cum ar fi beciurile si subsolurile.
Valoarea proprietatii creste cu ajutorul unor hidroizolatii de buna calitate
Hidroizolatia creste valoarea casei, ceea ce reprezinta un avantaj imens. Acest sistem previne umiditatea nedorita si producerea de mucegai. Mucegaiul poate afecta sanatatea intr-un mod negativ. De asemenea, previne deteriorarea peretilor care ar putea afecta integritatea structurala a unei case. Umiditatea face ca metalele sa rugineasca si lemnul sa putrezeasca. Invazia de mucegai si fundatiile slabe vor afecta in timp valoarea proprietatii.
Beneficiile hidroizolatiei in general
- Cresterea valorii proprietatii;
- Fundatii solide din punct de vedere structural;
- Un mediu de viata mai sanatos pentru familie;
- Un subsol mai cald in timpul iernii.
Daunele cauzate de apa includ:
- Descompunerea structurilor si finisajelor din lemn, cum ar fi imbinarile podelei, grinzi, podele, stalpi, plinte, etc.;
- Coroziunea metalelor, cum ar fi otelul de armare in beton, grinzi de otel, grinzi de otel, rame de usi metalice etc.;
- Umflarea placilor de gips-carton si dezbinarea ulterioara a placilor ceramice;
- Pericole electrice care pot fi cauzate de un posibil scurtcircuit al iluminatului si prizelor;
- Formarea de blistere pe vopsea;
- Deteriorarea fatadei cladirii;
- Probleme de sanatate din cauza umiditatii, care pot duce la probleme respiratorii;
- Descompunerea covoarelor.
Importanta hidroizolarii nu poate fi inteleasa usor. Daunele cauzate structurii cladirii, impreuna cu costul ridicat al renovarii este o mare problema, deci este mai bine sa existe o grija in acest sens si sa aplice hidroizolatia.
Cine aplica hidroizolatia?
Hidroizolatiile sunt aplicate in mod normal de catre persoane cu experienta, care stiu foarte clar ce anume au de facut si cand, astfel incat sa nu fie nevoie sa intervina de mai multe ori si nici sa nu apara probleme cu umiditatea dupa ce sunt aplicate. Avand in vedere toate acestea, este recomandat ca hidroizolatiile sa fie puse doar de firme care ofera garantii pe lucrari si care stiu exact cum sa selecteze materialele in functie de situatia din teren. Cu ajutorul acestora se vor obtine astfel cele mai durabile lucrari de hidroizolare pe termen lung.