Înainte de a face o investiţie atât de importantă precum setul de anvelope de vară, conducătorii auto trebuie să ştie câteva reguli importante demne de luat în considerare, să aibă în vedere indicii de pe flancul acestora, să ţină cont şi de brandul ales, dar mai ales de schimbarea lor în timp util pentru a nu încălca legislaţia în vigoare.

Aşadar, pentru cei care doresc să cumpere anvelope de vară, este important de ştiut şi ce caracteristici să evite, nu numai ce caracteristici să aleagă şi în funcţie de ce să se ghideze. Siguranţa la volan a conducătorilor auto şi a celorlalţi participanţi la trafic depinde de anumite criterii demne de luat în considerare de către cei care caută anvelopele perfecte.

Cauciucuri pentru sezonul cald, perfecte pentru drumuri lungi, pline de aventură şi şosele fierbinţi

Anvelopele perfecte pentru vară există pentru fiecare autoturism în parte. Acestea trebuie alese cu mult simț de răspundere pentru că vor fi nevoite să facă faţă drumurilor lungi, şoselelor fierbinţi şi concediilor cu sute de kilometri la bord.

Aşadar, pentru a face alegerea potrivită şi pentru a cumpăra anvelope de calitate şi cu o durată îndelungată de utilizare, se recomandă conducătorilor auto şi proprietarilor maşinilor să evite:

·  anvelopele de vară la mâna a doua, de slabă calitate, foarte tocite sau cu sute de kilometri parcurşi;

Cele mai citite articole

·  anvelopele care nu respecta dimensiunile înscrise în Cartea Tehnică a Maşinii, pentru că în caz contrar conducătorii auto vor avea probleme atât pe drumurile naţionale, cât şi la efectuarea ITP-ului şi încheierea asigurării;

·  anvelopele la preţuri foarte mici, de la branduri de care nu a auzit nimeni. Deşi ofertele păr de nerefuzat, este mai bine că şoferii să le evite, pentru că vor alege doar cauciucuri de proastă calitate;

·  anvelopele care nu se încadrează în stilul lor de şofat. Stilul de condus este foarte important pentru achiziţionarea anvelopelor, de aceea conducătorii auto sunt sfătuiţi să ţină cont de acest aspect când fac o alegere atât de importantă. Dacă este vorba de vitezomani ce parcurg zeci de kilometri cu o maşină sport la o viteză ridicată, aceştia trebuie să aleg anvelopele potrivite, cu indicele de viteză potrivit, anvelopele care îi ajută să aibă parte de adrenalină şi de siguranţă în același timp;

·  anvelopele de iarnă, pentru că acestea, deşi pot fi folosite în deplină legalitate şi vara, sunt extrem de supuse temperaturilor fierbinţi şi nu mai pot fi folosite şi iarna, ceea ce înseamnă că se vor toci mai repede, vor îmbătrâni prematur şi vor trebui înlocuite cu altele.

Alegerea anvelopelor de vară potrivite nu este foarte dificilă, dar nici foarte simplă, fiind foarte importante pentru siguranţa conducătorilor auto pe şosele. Materialele din care sunt realizate sunt special concepute pentru a oferi maximum de eficacitate la temperaturi foarte ridicate.

Cele mai citite articole