Imaginează-ți cum ar fi ca să poți alege, ca liber profesionist, un loc de muncă unde să se poată ajunge ușor. Un biroul amplasat central sau ultracentral în București, cu toate infrastructurile necesare pentru a-ți desfășura activitățile profesionale. Și să plătești pe el o chirie rezonabilă. Ceea ce pare un vis pentru mulți antreprenori a fost deja gândit și dezvoltat ca o soluție de piața imobiliară corporativă pentru perioada pandemie și  post-pandemie.

Vrei spații office ofertante în Capitală? Află în continuare unde le găsești!

Ce zici, spre exemplu, de niște birouri de închiriat Eroilor foarte aproape de metrou? Le găsești la Activ Property Services chiar acum!

Ne aflăm într-o perioadă foarte interesantă. În loc să își mențină propriul spațiu pe care îl au închiriat uneori chiar de ceva ani, multe firme ar fi dispuse chiar să încheie parteneriate alegând soluția unor birouri flexibile, care oferă utilizarea acestora după un anumit program stabilit în prealabil.

Birourile flexibile sunt o tendință la modă tocmai pentru că oferă mai multă comoditate în folosire, reducându-se mult și timpul pierdut în trafic, nu doar stimulând productivitatea.

Flexibilitatea în utilizarea spațiului și în relația de muncă facilitează, de asemenea, o eventuală reducere sau extindere a afacerii, dacă este necesar, într-o perioadă ca aceasta de criză complexă, nu doar sanitară, ci și economică.

Pentru noile firme, o soluție viabilă ar fi și alegerea unor birouri de închiriat Grozăvești, într-o zonă cu facilități multiple pentru angajați. Tot la Activ Property Services pe site le găsești!

Este posibil ca un antreprenor să profite și de două ori mai mult optând pentru un birou flexibil, pe care să-l împartă cu alți doritori, decât încheind un contract pe termen lung pentru un spațiu office unde să fie unicul ocupant. Riscul contractului de închiriere este redus pentru toți semnatarii (locator și locatari), deoarece există mai multe contracte mici în loc de unul mare.

Evident, cel mai bine ar fi ca să existe o legătură între chiriași care să se bazeze nu doar de încredere, corectitudine, dar și pe anumite legături de afaceri (evident, să fie vorba de activități conexe, nu de firme concurente, deoarece în acest ultim caz s-ar putea ca lucrurile să nu meargă chiar atât de bine precum ar trebui).

Experții cred în recuperarea pieței de birouri post-pandemie 

În ianuarie 2021, devalorizarea proprietăților comerciale s-a stabilizat. Tendința vizibilă este aceea conform căreia multe dintre companii încep ca să își reia activitățile față în față, dar în niște în birouri mult mai moderne, tehnologizate, mult mai adaptate la noile cerințe profesionale decât ceea ce exista până în 2019 și, evident, mult mai performante decât birourile improvizate de acasă.

Piața imobiliară office a început în 2021 într-un punct destul de jos și încă se confruntă cu foarte multe necunoscute determinate de pandemia de coronavirus. Totuși, cei din domeniul consultanței imobiliare corporate, precum specialiștii experimentați de la Activ Property Services,  încep să vadă semnele tot mai puternice ale reluării activităților și renunțarea parțială la munca de la distanță (care va rămâne deja drept un câștig incontestabil adus de pandemie).

2020 a fost un an limită din pricina numeroaselor necunoscute cu care a trebuit să ne confruntăm, din pricina acestei “Lebede Negre” care a oprit pentru o vreme cursul firesc al omenirii.

Acum, protocoalele de prevenire a îmbolnăvirilor sunt cunoscute și avem mai mult control asupra pandemiei inclusiv din vaccinare. Nu trebuie trecută sub tăcere nici setea oamenilor de a reveni la viața de dinainte (chiar dacă sunt conștienți că 100% acest lucru nu mai poate să fie posibil).

Este nevoie de măcar un an pentru a ne reveni după o asemenea provocare. Cu toate acestea, spre deosebire de ce se petrecea cu doar câteva luni în urmă, când totul era în ceață, acum vedem luminița de la capătul tunelului: există deja mai multe tipuri de vaccin, inclusiv posibilitatea imunizării pe scară largă a populației. Această realitate actuală este aceea care ne va face să credem că revenirea la normalitate nu va dura atât de mult pe câtt credeam în martie 2020.

Iar antreprenorii ar trebui ca să nu rateze șansa de a-și închiria niște locații bune în București cu o chirie suportabilă, indiferent dacă fac acest lucru pe cont propriu sau asociindu-se cu alți proprietari de firme pentru a împărți un anumit spațiu de lucru ofertant.

Pentru alegerea unei locații perfecte, intră și tu pe spatii-de-birouri.ro!

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!