Cum să alegeți barca pneumatică potrivită?

Deși la început ai putea crede că ambarcațiunile pneumatice sunt jucării, nu este deloc cazul! De fapt, aceste barci pneumatice sunt adevărate structuri care pot fi foarte utile, în special pentru pescuit. Dacă îți plac activitățile care se remarcă, cum ar fi excursiile pe râu sau pe litoral, ambarcațiunile pneumatice te pot interesa, de asemenea!

Dar cum îți alegi barca pneumatică? Descoperă ghidul special pentru a te ajuta să găsești barca pneumatică de care ai nevoie!

Criterii diferite

Ca de fiecare dată când cumperi ceva, există o serie de criterii la care te poți referi. Iată o listă care nu este exhaustivă, dar care te va ajuta cu siguranță să faci alegerea.

Material

Materialul ambarcațiunii va defini nivelul său de robustețe. Într-adevăr, unele materiale sunt mai rezistente decât altele la obstacole, în timp ce altele vor rezista mai bine la razele soarelui. Acesta este cazul PVC-ului.

Dacă ești în căutarea unei bărci care să supraviețuiască ramurilor sau rocilor copacilor, atunci este perfectă, deoarece nu se rupe ușor, cel puțin nu la început.

Cu toate acestea, PVC-ul se poate uza în timp și poate deveni mai sensibil, în special datorită razelor UV. În schimb, un strat de tip hypalon este foarte rezistent la lumina soarelui și la temperatură.

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, te sfătuiesc să alegi o barcă din PVC. Barcile pneumatice din PVC sunt mai ieftine și durează suficient. În plus, este posibil să găsești bărci fabricate din trei straturi de PVC.

Mărimea

Mărimea bărcii este, de asemenea, un criteriu foarte important. Ca regulă generală, o barcă pneumatică poate măsura între 1,50m și 4m. Ai grijă, totuși, deoarece dimensiunea exterioară poate fi foarte diferită de suprafața interioară. Va depinde de diametrul firelor.

Dar de ce este atât de importantă dimensiunea? Acest lucru nu are neapărat sens, dar va depinde de activitățile tale. De exemplu, vei avea echipamente de luat cu tine. Și materialul, toată lumea știe, necesită spațiu.

Pe de altă parte, dacă dorești să cumperi o barcă pentru activități precum excursii, va trebui să alegi o barcă în funcție de numărul de persoane pe care dorești să le întâmpini la bord! 

Capacitate

Capacitatea merge mână în mână cu dimensiunea bărcii. Prin capacitate mă refer la sarcina maximă pe care o poate suporta o anvelopă. Multe modele se vor vinde ca o barcă pentru două persoane, dar pot găzdui un adult suplimentar sau încă doi copii, deoarece sarcina maximă este mai mare.

Deci, poți avea încredere în asta. Dar trebuie totuși să fii atent, deoarece dimensiunea mare nu trebuie să însemne capacitate mare.

Buget

Probabil ar trebui să te aștepți, dar bugetul tău este, de asemenea, un criteriu de selecție. Într-adevăr, depinde de tine să vezi cât de mult ești gata să investești în barca ta.

Cele mai citite articole