De cele mai multe ori, căutarea unui împrumut devine foarte stresantă. O clipă de neatenție este suficientă pentru a lua o decizie riscantă, pe care mai apoi să ajungi să o plătești cu vârf și îndesat. Tocmai pentru a nu ajunge într-o situație delicată, este important să fii atent la câteva aspecte principale.

Fii atent la dobândă! 

Aceasta este o regulă care se aplică în cazul oricărui tip de credit, fie că este vorba despre unul bancar sau despre un credit rapid. Un împrumut rentabil vine la pachet cu o dobândă atractivă, cât mai mică. Astfel, îți vei proteja bugetul lunar, întrucât efortul financiar pe care va trebui să îl faci pentru a-ți achita ratele va fi unul suportabil. 

Ține cont și de faptul că pe piața financiară există și anumite IFN-uri care îți oferă posibilitatea de a accesa un credit rapid cu dobândă 0. Concret, poți scăpa de grija dobânzii doar dacă ești la primul astfel de împrumut și dacă respecți cu strictețe data scadenței. Dacă depășești ziua plății, efectele asupra buzunarului tău nu vor fi deloc plăcute, întrucât va trebui să te aștepți la taxe penalizatoare piperate, dar și la un nivel DAE (Dobânda Anuală Efectivă) care ar putea depăși lejer chiar și 7.500%. Pe piața IFN-urilor sunt disponibile și credite rapide pentru care nu vei plăti dobândă în prima lună de creditare.

Decide cu atenție perioada de rambursare 

Spre deosebire de bănci, majoritatea IFN-urilor stabilesc o perioadă de rambursare scăzută, cuprinsă, de regulă, între câteva săptămâni și maximum câteva luni. În paralel, nici sumele împrumutate de cele mai multe dintre IFN-urile de pe piață nu se ridică la nivelul celor pe care le poți obține prin intermediul creditelor bancare, învârtindu-se în jurul valorii de 4.000 de lei. Există, însă, și excepții, respectiv instituții financiare nebancare de la care poți lua împrumuturi de până la 40.000 lei, având o perioadă de rambursare mai mare, de până la 5 ani. 

Indiferent de suma pe care îți propui o împrumuți, cântărește cu atenție perioada în care îți permiți să o înapoiezi. Este important să optezi pentru o perioadă de rambursare care să îți ofere o anumită siguranță și care să nu pună o presiune crescută asupra bugetului tău lunar.

Fă o trecere în „revistă” a tuturor costurilor suplimentare

În general, este destul de simplu să obții un credit rapid, întrucât condițiile de acordare stabilite de către IFN-uri sunt mult mai lejere decât cele impuse de bănci. 

Mai precis, poți aplica pentru un astfel de credit dacă, de exemplu: 

  • Te afli pe listele „negre” ale Biroului de Credit;
  • Vechimea la actualul loc de muncă este sub 3 luni; 
  • Contractul tău de muncă a fost încheiat pe o perioadă determinată; 
  • Veniturile tale lunare sunt scăzute. Anumite IFN-uri dau „undă verde” la finanțare chiar și dacă te bazezi pe un venit lunar de 300 de lei sau dacă încasezi indemnizația aferentă șomajului tehnic; 
  • Gradul tău de îndatorare este crescut, ceea ce face imposibilă accesarea unui credit bancar.

Un pas important pe care trebuie să îl faci înainte de a alege un anumit credit rapid constă în verificarea tuturor condițiilor de creditare: 

  1. Consultă lista tuturor costurilor aferente unui credit rapid. Nu doar nivelul dobânzii este important, ci contează să afli dacă ți se vor percepe diverse comisioane, precum cele pentru acordarea împrumutului sau pentru prelungirea datei scadente. 
  2. Interesează-te dacă ți se vor percepe costuri pentru diverse servicii furnizate la cererea ta. 
  3. Află la cât se ridica taxele de penalizare, pentru a nu fi luat prin surprindere în cazul unei situații neplăcute.

Apelează la ajutorul platformei Sortter  

Platforma de comparare Sortter îți oferă cea mai eficientă modalitate prin care poți găsi un credit rapid avantajos, fără a pierde numeroase ore pe site-urile IFN-urilor căutând, pe cont propriu, ofertele acestora. 

Ușor de folosit, platforma Sortter, pe care o poți utiliza gratuit, îți prezintă numaidecât informații-cheie despre credite rapide, ținând cont de criteriile alese de tine, respectiv suma pe care o vrei să împrumuți și perioada de rambursare care ți se pare cea mai potrivită. Printre altele, vei ști nivelul dobânzilor, al comisoanelor, dar și condițiile de eligibilitate.

Mai trebuie doar să analizezi soluțiile financiare prezentate de Sortter și să le compari, alegând-o astfel pe cea mai bună pentru nevoile tale.

Acces rapid la toate informațiile financiare 

Poate crezi că ai identificat deja cel mai bun credit rapid, doar că nu ai reușit să afli valoarea DAE (Dobânda Anuală Efectivă), care reflectă costul total al împrumutului. Ei bine, există o variantă precisă care îți oferă acces la toate informațiile financiare importante legate de fiecare soluție de creditare care te interesează. Este vorba despre calculatorul de credite pe care Sortter ți-l pune gratuit la dispoziție și care îți prezintă de la nivelul dobânzii până la valoarea de DAE și cea a ratei lunare.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!