Din ce în ce mai multe persoane care suspectează că sunt infectate cu virusul care a oprit omenirea în loc pentru câteva luni aleg să facă testare pcr pentru a se asigura că starea lor de sănătate nu pune în pericol întreaga colectivitate din care fac parte. Testele rapide sunt ieftine şi detectează antigenii, adică viruşii pe care sistemul imunitar al oamenilor îi recunoaşte.

De ce este eficient testul rapid de Coronavirus?

Testele rapide de Coronavirus indica infecţia în faza acută a bolii, ceea ce înseamnă că sunt potrivite pentru persoanele cu simptome grave, dar şi pentru persoanele asimptomatice. Timpul de testare este de 10 minute, iar testul are o eficienţă de 99% şi o sensibilitate de 90.32%.

Prelevarea probei nu este necesar să se facă numai de către personal medical calificat, ci poate fi efectuată şi de persoanele care suspectează că sunt infectate cu Covid 19. Acest test se aseamănă testului de sarcină, atât din punct de vedere al aspectului, cât şi al modului de folosire.

Este necesară prelevarea câtorva picături de sânge pentru că testul să fie efectuat aşa cum se cuvine. Probele de sânge sunt picurate în respectivul dispozitiv iar suspecţii de Covid 19 trebuie doar să aştepte câteva minute pentru a vedea care sunt rezultatele.

Câte tipuri de teste de Coronavirus există la acest moment?

Cele mai citite articole

În momentul actual, există trei tipuri de teste Covid 19:

  • Testele moleculare PCR care presupun colectarea unei probe faringo-nazale, ale căror rezultate sunt disponibile în 48 de ore;
  • Testele rapide IGG şi IGM pentru a detecta anticorpii, acele teste rapide care pot fi efectuate simplu şi rapid, prin colectarea unei probe de sânge;
  • Testele rapide antigen pentru detectarea virusului prin recoltarea secreţiilor faringo-nazale.

Cea mai importantă este testarea rapidă deoarece, un rezultat pozitiv obţinut în urma acesteia presupune o avertizare asupra pacienţilor suspecţi de Covid 19 care vor şti mai devreme dacă trebuie să se izoleze pentru a evita transmiterea virusului altor persoane.

Ce sunt testele rapide şi cum ajută suspecţii de Covid 19?

Testele rapide de tip IGG IGM evidenţiază eventuala prezenţă a anticorpilor care se formează chiar la o săptămână de infectare cu Covid 19. Aceste teste nu diagnostichează pacienţii în primele 7 zile de la debutul bolii, fie că este asimptomatica, uşor simptomatică sau cu o simptomatologie evidenta.

Cu alte cuvinte, testele rapide IGG IGM ajută pacienţii să afle dacă o persoană a trecut printr-o infecţie. Testele rapide sunt căutate şi de către pacienţii care au trecut prin această infecţie, deoarece este demonstrat faptul că după vindecare, anticorpii reziste în corp încă 2-3 luni, un lucru important de avut în vedere de către cei ce doresc să doneze plasmă convalescenţă, un tratament extrem de util în cazul pacienţilor cu forme grave ale bolii.

Testele rapide au o specificitate relativă şi o precizie mare, dar şi un timp de testare mic și un preţ foarte avantajos. Testarea rapidă presupune una din cele mai bune metode de diagnosticare a infecţiei cu Covid 19.

Cele mai citite articole