In vremurile in care continutul TV ajungea in casa prin antene cu microunde in loc de tuburi de internet, HBO a fost fondat ca un serviciu cu plata pentru cel mai bun continut disponibil in sport, comedie, filme si documentare de divertisment. Il poti urmari gratuit pentru 12 luni la achizitionarea unui abonament televiziune

Ce ofera HBO?

Prima difuzare marca HBO, in noiembrie 1972, a fost un joc NHL, urmat de un film de Paul Newman si Henry Fonda.

De la infiintare, HBO a prosperat ca serviciu de televiziune cu abonament in era prin satelit, digital si streaming. 

Este mai mult decat continut exclusiv pentru adulti si copii care a facut din HBO un gigant media national. Alaturi de succesul programelor speciale originale ale HBO, o crestere constanta a contractelor complexe cu clienti, parteneri si concurenti a facut din marca HBO un sinonim national pentru continut premium, creand, in acelasi timp, o mare durere de cap de restrictii de continut, drepturi, probleme de acces si exclusivitati care toate ar putea varia in functie de nenumarati factori minuscoli.

Cele mai citite articole

De-a lungul deceniilor, HBO a devenit ceea ce este astazi prin tot felul de consolidari, preluari, grupuri de joint venture si mai multe prostii; concentrandu-se in acelasi timp pe clientii platitori care ar putea avea inca un fel de mancare HBO in curtea lor (sau, cerul fereste, curtea din fata). Aceste obligatii legale sunt principalul motor din spatele deciziei WarnerMedia de a „simplifica” problema prin lansarea unui serviciu complet nou, in loc sa dezlege acest cosmar legal.

Cu toate acestea, chiar si odata cu lansarea serviciului de streaming HBO Go, singura modalitate de a plati pentru HBO a fost sa te abonezi printr-un furnizor de televiziune. Nu puteai plati direct HBO pentru asta.

La paisprezece ani de la lansarea HBO On Demand, HBO a creat HBO Now ca un abonament independent care ar putea rivaliza cu serviciile de streaming emergente, precum Netflix si Blockbuster Movie Pass. 

In 2020, compania-mama a HBO, WarnerMedia, a dezvoltat o extindere masiva a HBO Now numita HBO Max, care nu va inlocui HBO Now.

In concluzie, daca vrei sa ai acces nelimitat la HBO, opteaza pentru un pachet de internet si televiziune in Bucuresti.

Cele mai citite articole