In prezent, cu putina creativitate si un buget modest, oricine isi poate crea un studio de filmare in propriul apartament, intr-o camera de care nu prea are nevoie in general. Un astfel de studio o sa fie extrem de folositor, mai ales daca apar situatii neprevazute si o emisiune este fortata de imprejurari sa-si mute activitatea in mediul online. 

Printre principalele obiecte de care o persoane are nevoie pentru a-si transforma visul de a avea propriul studio de filmare in realitate se numara camere de filmat video, microfoane, trepied, cabluri, lumini, un calculator cu o conexiune stabila la internet, mai multe monitoare pentru a reda toate unghiurile care sunt filmate etc. 

Cum iti alegi echipamentul perfect pentru studioul tau? 

Bineinteles, echipamentul potrivit depinde foarte mult de modul in care se vor desfasura filmarile din studioul respectiv. Daca cel care vine cu initiativa de proiect nu planuieste sa filmeze din mai multe unghiuri, atunci o singura camera si un monitor vor fi mai mult decat suficiente, in loc sa se complice cu mai multe unghiuri ce vor trebui sa fie schimbate din cand in cand. 

Cele mai citite articole

In situatia in care se decide sa se foloseasca o singura camera, calitatea ei trebuie sa fie una exceptionala, deoarece toata filmarea se va realiza prin intermediul ei, iar defectele se vor vedea imediat. O camera simpla, achizitionata de o persoana fara un bagaj de cunostinte tehnice, nu se va ridica la standardele impuse.  

Care este cea mai potrivita camera pentru broadcast? 

Persoanele care isi doresc o camera video care sa foloseasca tehnologie de ultima generatie se vor orienta catre modelul panasonic ag-cx350, care imbina comunicarea cu transmisia video pentru a crea o experienta vizuala unica. Utilizatorii care aleg aceasta camera vor bucura de inregistrari video de cea mai buna calitate in 4k. 

In cele din urma, echipamentul este cel mai important element pentru un studio de filmare de succes si de aceea, alegerea lui nu trebuie facuta in graba. Pentru ca studioul sa reziste in timp, echipamentul trebuie sa fie unul cu adevarat performant. 

Cele mai citite articole