Pentru dezinfectarea laboratoarelor este primordială utilizarea unor dispozitive moderne care să asigure un mediu sigur și protejat. Din păcate, agenții patogeni se adaptează rapid la mediul de viață al oamenilor, fapt pentru care este nevoie de o tehnologie modernă de dezinfecție în vederea menținerii unui mediu sigur.

În acest sens, una dintre soluțiile sigure și eficiente la care avem acces în prezent este dezinfecția prin intermediul tehnologiei luminii ultraviolete UV-C. Mai precis, prin intermediul unor lampi UV pentru dezinfectare este garantat un mediu igienizat, acestea având capacitatea de a elimina agenții patogeni într-o proporție de 99,99%. 

Cu o expertiză de 30 de ani în crearea dispozitivelor de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C, BIOCOMP oferă soluții sigure și eficiente pentru dezinfecția suprafețelor și a aerului.

Ce sunt razele UV?

Razele ultraviolete (UV) se referă la o tipologie de raze electromagnetice caracterizate de o lungime de undă mai redusă, spre deosebire de radiațiile luminii observate de ochiul uman. Razele UV captate de la soare pot fi clasificate aproximativ în trei categorii: 

  • UVA – formează 95% din razele ultraviolete care ajung la sol, transportând doar puțin mai multă energie decât lumină vizibilă; 
  • Razele UVB, care conțin mai multă energie, dar sunt în mare parte blocate de atmosferă; 
  • UV-C, care au mult mai multă energie, dar nu trec prin atmosferă. 

Un spațiu poate fi dezinfectat cu ajutorul luminii ultraviolete UV-C. Conform studiilor din ultimul an, realizate de microbiologi în contextul pandemiei COVID-19, s-a demonstrat că lumina ultravioletă UV-C înlătură sigur și eficient virusul SARS-CoV-2. Cu alte cuvinte, prin intermediul luminii UV-C se distrug 99,99% dintre microorganisme, indiferent că sunt bacterii, virusuri, spori de mucegai, protozoare sau fungi.

Cele mai citite articole

Dezinfectarea laboratoarelor cu lampa UV-C

Este cunoscut faptul că în laboratoare există un risc ridicat de contaminare, de aceea, pe lângă produsele biocide, în aceste spații se utilizează şi o lampă UV pentru eficientizarea procesului de dezinfectare. În unele situații, razele UVA și UVB pur și simplu nu oferă rezultate așteptate. De aceea, razele UV-C au un rol primordial în acest sens, existând garanția obținerii unui spațiu 100% dezinfectat și lipsit de pericole microbiologice. Totodată, tehnologia luminii ultraviolete UV-C este utilizată și în spitale pentru dezinfectarea sălilor de operații, fiind soluția cea mai eficientă de protecție împotriva agenților patogeni.

Dispozitive profesionale de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C pot fi achiziționate de pe site-ul www.biocomp.ro, atât de către persoanele fizice, cât și de către cele juridice, care activează în următoarele domenii: industria alimentară, creșterea animalelor, HoReCa, Office/ Workplace, medical, educațional, veterinar, cosmetic și casnic. 

Cât de importantă este dezinfectarea totală?

Domeniul sanitar este prin excelență unul în care mediul și toate echipamentele, instrumentele de lucru trebuie să fie dezinfectate. Într-un laborator medical, dacă nu se respectă această condiție obligatorie, inevitabil vor urma efecte negative greu de gestionat, influențând atât personalul, cât și activitatea în sine.

Dezinfectarea și curățenia sunt măsuri obligatorii într-o astfel de instituție. Conform normelor tehnice elaborate de Ministerul Sănătății, în unitățile sanitare publice și private se va face curățenie, dezinfecție și sterilizare, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea. Un avantaj al lămpilor UV-C, care le transformă în ajutorul perfect în orice laborator, constă în faptul că până în prezent este cea mai bună metodă de dezinfectare și de prevenire a apariției agenților patogeni.

Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu, BIOCOMP oferă lămpi UV-C pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, la cele mai înalte standarde de calitate, garantând înlăturarea microorganismelor dăunătoarea mediului și sănătății oamenilor.

Cele mai citite articole