Lucrează cu o agenție de web design bună pentru un business online de succes!

De ce ai nevoie de a lucra în 2021 cu o agenție web design dacă ai o afacere?

Hai să începem cu definirea unor termeni.

Ce este designul web?

Scopul principal al activității de design web este obținerea unei armonii cât mai bune între frumusețe și funcționalitate. La urma urmei, nu tot ceea ce funcționează corect este și plăcut din punct de vedere vizual și nu tot ceea ce este frumos este deopotrivă și util.

Dar dacă se găsește o cale de mijloc este posibil ca un aspect să-l ajute pe celălalt și să se creeze o experiență reală pentru utilizatorul de internet. Specialiștii în web design chiar asta fac: creează echilibru!

Majoritatea domeniilor din domeniul tehnologiei informației instruiesc profesioniști excepționali în „vorbirea limbii” computerelor. Una care este un soi de păsărească pentru cei care nu au tangență cu acest domeniu în mare expansiune în ultima perioadă.

Dar este nevoie nu doar de a stăpâni informațiile tehnice necesare obținerii unei funcționalități deosebite, așa, strict inginerește, arid. Mai trebuie și oameni pricepuți în a adapta acest limbaj sec la realitatea cotidiană. Designerii web asta fac!

Dar mai trebuie spus și că proiectarea unei aplicații web, a unui program, a unui blog sau a unui site web nu este doar o interfață. Este, de asemenea, o parte foarte importantă a identității vizuale a mărcii din spatele acesteia. 

Puntea dintre oameni și computere: web design-ul

Trebuie în mod obligatoriu ca să existe și un aspect uman al acestor site-uri web sau platforme de aplicații complexe. Acest ingredient este la fel de important ca funcționalitatea lor. Altfel noi, utilizatorii, ne transformăm în niște androizi care folosesc diverse aplicații informatice, nimic mai mult.

La urma urmei, toate acestea au fost create pentru oameni (oricât de îmbibați în tehnologie ar fi ei în prezent). Plus că majoritatea dintre noi chiar nu știm nimic despre programare și, ca să fim sinceri până la capăt, nici nu ne interesează.

Cele mai citite articole

Designerul web este un specialist IT care lucrează cu conceptul de interfață. Într-o explicație pe înțelesul omului de rând, această definiție înseamnă că el creează partea vizuală care „traduce” tot limbajul metalic (ca să nu spunem de lemn!) al programării pentru aceia care folosesc un site, o aplicație informatică.

O modalitate de a face acest lucru mai prietenos pentru useri a fost să facă ecranul computerului sau al dispozitivului mobil (telefon, tabletă) cât mai aproape de spațiul din viața reală. Iar inovațiile din anii ce vin vor fi unele cu adevărat apropiate de magie, vom vedea cu siguranță.

Designerul grafic

Se ocupă de aspectele vizuale ale unei pagini web, inclusiv de paleta de culori folosită, de aspectul textului, fonturile textului și imaginile utilizate. Totul pentru a le face mai atrăgătoare multisenzorial pentru utilizatori.

Proiectantul de interfață

Se axează pe meniuri și navigarea pe diversele pagini, inclusiv se focusează pe ferestrele pop-up și formularele de contact.

Proiectantul de experiențe pentru utilizator

Optimizează experiența clienților la navigarea pe site, se asigură că informațiile solicitate sunt găsite cât mai ușor și mai rapid posibil.

Specialistul SEO

Este acel om din cadrul agenției care se ocupă de rezultatele afișate pe motoarele de căutare, selectarea cuvintelor cheie pe diferite pagini și analizarea datele obținute din navigarea clienților pe pagini. El le utilizează creativ pentru a îmbunătăți rezultatele și numărul de useri țintă ce ajung pe paginile de destinație.

Designul web bazat pe creștere este un mod cu totul nou de dezvoltare a site-urilor web. Este o abordare mai inteligentă, mai agilă și bazată pe date a dezvoltării web. Oferă rezultate mai bune și mai puțin stres decât în ​​cazul designului web tradițional.

Ai o afacere online și totul pare extrem de complicat în 2021?

Alege să lucrezi cu Cubick – Agenție de Web Design și rezultatele pozitive pentru business-ul tău nu vor întârzia ca să apară!

Cele mai citite articole