O friptură de pui la cuptor este un fel de mâncare larg răspândit, preferat de milioane de oameni din întreaga lume. Chiar este cu adevărat delicios. Și dacă gătiți un astfel de pui cu o crustă aurie, crocantă, îmbietoare, dacă îl serviți întreg, fără a-l tăia în porții înainte de a-l aduce la masă, va fi pur și simplu o încântare pentru familie și invitați! Atractiv din punct de vedere vizual, suculent, apetisant, un adevărat regal pentru orice masă!

Un pui de calitate superioară, umplut cu diverse amestecuri simple, dar gustoase aduce varietate și bucurie. Există sute de secrete și trucuri pentru prepararea unei fripturi de pui la cuptor excelente.

Marinată, sare, condimente… Și carnea de pui la cuptor va fi o minunăție!

Marinada este necesară pentru a oferi cărnii de pasăre o aromă și un gust suplimentar pe care aceasta nu o are de multe ori în mod natural.

Marinada ideală pentru păsările de curte sau crescute în stil tradițional, precum puii La Provincia, sunt uleiurile nerafinate sau produsele lactate fermentate cu adăugare de ierburi aromatice, condimente meșteșugite și garnituri de legume inspirat alese. Pasărea ce urmează a fi preparată poate sta într-o astfel de marinată la frigider până la 24 de ore.

Ideea este de a nu lăsați păsările într-o marinadă acidă prea mult timp, astfel încât carnea respectivă să nu-și piardă total propria aromă, să devină prea sărată sau prea acră.

Cel mai bine este ca să se piseze condimentele sau ierburile uscate într-un mojar la momentul gătirii pentru un plus de gust și să se frece carcasa de pasăre în interior și în exterior cu ele cu o oră înainte de a fi puse la cuptor.

Cele mai citite articole

O soluție simplă pentru a adăuga mai mult gust fripturii este ca să faceți mici tăieturi în carcasă cu un cuțit. Tăiați căței de usturoi curățați în patru și introduceți bucățelele obținute în aceste tăieturi “tip buzunărașe”  împreună cu frunzele întregi de rozmarin separate de tulpini.

Cum se obține o crustă crocantă a puiului?

Dacă cuptorul dvs. este echipat cu un grătar, porniți-l cu 10-15 minute înainte de sfârșitul gătitului. Dacă nu există o astfel de oportunitate în cuptor, atunci ungeți pasărea înainte de a o coace cu puțină miere topită si muștar sau, de ce nu, cu un strat subțire de smântână.

Legatul puiului gătit la cuptor, un must have?

Contrar credinței populare, puiul întreg nu trebuie să fie legat cu sfoară alimentară înainte de coacere. Indiferent dacă o faci sau nu, gustul cărnii nu se va schimba.

Legatul are influență doar referitor la aspectul final: dacă vrei ca picioarele, aripile și gâtul puiului să rămână la locul lor în timpul gătitului și să se coacă uniform, atunci e nevoie de această procedură ceva mai radicală.

Cel mai simplu și mai fiabil mod de a determina gradul de coacere al unei fripturi de pui este de a măsura temperatura acesteia cu un termometru special. Instrumentul se înfige în centrul fripturii și măsoară temperatura. Și în conformitate cu gradele specificate în rețeta culinară aleasă, puteți determina gradul de frigere a cărnii de pasăre.

 Când pregătiți o friptură de pui la cuptor acasă, puteți folosi o tigaie sau o tavă din fontă antiaderentă.

Cel mai important lucru pentru a obține un preparat culinar delicios este să alegeți o carne proaspătă și de înaltă calitate. Precum aceea oferită de brandul La Provincia. O puteți găsi ușor la supermarket!

Cele mai citite articole