Alegerea celei mai bune centrale termice este unul dintre cele mai importante lucururi de care oamenii trebuie sa se preocupe cand vine vorba despre propriul camin. Avand in vedere ca indivizii cauta sa se bucure de un nivel de confort termic bun, ei trebuie sa stie care sunt elementele carora trebuie sa le acorde o atentie deosebita, pentru a putea face o investitie excelenta pe termen lung!

Tipul de combustibil utilizat

Pentru inceput, utilizatorii trebuie sa verifice tipul de combustibil pe care il utilizeaza echipamentele de care sunt interesati. In prezent, pe piata exista atat centrale care functioneaza pe baza de gaz metan, cat si modele care functioneaza cu gaz petrolifer lichefiat, dar si centrale pe lemne, carbune sau electricitate. Recomandat este ca indivizii sa aleaga echipamentele in functie de caminul in care urmeaza sa le foloseasca. De exemplu, pentru casele rezidentiale, rideale sunt centralele electrice, insa pentru zona urbana, cele mai bune modele sunt cele pe baza de carbune sau lemn.

Centrale termice: categorii

Un alt aspect esential pe care indivizii trebuie sa il stie este ca exista centrale termice de mai multe tipuri, in functie de modul in care functioneaza. De exemplu, centralele cu tiraj fortat sunt excelente pentru locuintele rezidentiale, intrucat acestea se pot monta extrem de usor si pot fi amplasate inclusiv in incaperi cu dimensiuni reduse. Mai mult, evacuarea gazelor de ardere se face simplu, fara a fi nevoie de un cos de eliminare. In ceea ce priveste modelele in condensare, ele se numara printre cele mai noi tipuri de echipamente existente in acest moment. Este vorba despre centrale care au capacitatea de a refolosi o parte din vaporii de apa proveniti din gazele de ardere pentru a genera din nou caldura si apa calda. S-a demonstrat faptul ca echipamentele de acest tip ofera utilizatorilor posibilitatea de a face economii de pana la 30% pentru costurile de functionare a centralelor.

Design

Design-ul este si el esential, mai ales daca centralele sunt montate la vedere. Avantajul de care se bucura utilizatorii este ca au la dispozitie o gama foarte larga de modele din care pot alege, in functie de locul in care urmeaza sa le amplaseze, dar si in functie de intregul ambient din spatiul respectiv.

In functie de spatiile care trebuie incalzite

Nu in ultimul rand, persoanele care sunt in cautarea unor centrale noi trebuie sa tina cont si de spatiile pe care trebuie sa le incalzeasca. Daca pentru apartamente sunt suficiente echipamentele care au o putere de 24 kW, cand vine vorba despre case mai mari, care au pana la 180 de metri patrati utili, trebuie achizitionate centrale care sa aiba o putere mai mare, preferabil cuprinsa intre 28 si 32 kW.

Toate cele mentionate anterior sunt extrem de importante pentru ca indivizii sa isi poata cumpara centrale de calitate, pe care sa le foloseasca cu incredere si pana la 10 ani. Echipamentele disponibile in prezent extrem de variate, oferind tuturor posibilitatea de a le cumpara pe cele care li se potrivesc.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!