Educatia se afla la baza formarii noastre, fara educatie nu putem avea pretentia sa reusim in viata. Toate cunostintele si deprinderile acumulate in scoala, inca de la varste mici vor contribui negresit in toate etapele formarii viitoare.

Sistemul educational este cel care influenteaza modul in care adultul de maine va reusi sa se integreze intr-o societate in schimbare, sa isi gaseasca un job, sa interactioneze.

Cele mai performante sisteme de educatie din lume pun accent pe dezvoltarea unei personalitati cat mai puternice inca de la varste mici si pe acumularea de cunostinte utile pentru fiecare tip de copil.

De exemplu, in sistemul finlandez de educatie, unul dintre cele mai bune sisteme din lume, copiii invata intr-un mediu familiar, stau si in aer liber la scoala, fac lectii in aer liber, pot sa rada, sa vorbeasca cum doresc, tare sau mai incet, nu primesc mustrari daca vorbesc neintrebati.

Clasele primare au mereu pauze la fiecare 45 de minute, orele nu sunt lungi, copiii primesc si o masa calda, copilul merge la scoala de placere.

Si copiii romani pot avea parte de o educatie finlandeza fara sa mearga in Finlanda, Centrul de Educatie si Cercetare Romano-Finlandez SEVA ofera ore si scolarizare pentru picii de 3-6 ani la cele mai bune preturi.

Cele mai citite articole

Spatiul interior si exterior este suficient de mare pentru a permite diverse activitati educative, copiii au un teren de joaca si o pista de biciclete, piscina in aer liber, sera, mini ferma pentru a intra in contact cu animalele despre care invata.

Ce inseamna educatie finlandeza la Seva?

Inseamna iesiri zilnice in aer liber pentru a fi mai aproape de natura si a respecta tot ce se afla in jurul lor. Inseamna sesiuni de cunoastere a sinelui, copilul va sti cum sa recunoasca si sa gestioneze emotii, poate sa gandeasca mai bine si mai profund problemele pe care le intampina.

Formarea copiiilor intr-un mediu bazat pe deschidere, pe comunicare, pe varietatea lingvistica si pe siguranta este mai importanta ca oricand si SEVA intelege acest lucru.

Toate programele sale educative se bazeaza pe modelul finlandez de educatie, in permanenta sunt schimburi de bune practici cu profesori sau gradinite din Finlanda, materialele didactice sunt testate si adaptate pentru a raspunde direct nevoilor copiilor, parintilor sau profesorilor.

Copiii care sunt inscrisi in acest centru de educatie finlandeza la Seva vor avea rezultate mai bune, vor fi mai activi si mai dornici de comunicare, se vor dezvolta armonios din punct de vedere psihic si fizic si vor deveni adultii pe care te poti baza oricand.

Modelul finlandez de educatie ramane un etalon pentru multe alte sisteme educationale din lume, a face parte din el este un obiectiv al multor parinti care isi doresc o educatie perfecta pentru micuti. La Centrul de Educatie si Cercetare Romano Finlandez SEVA acest obiectiv poate fi indeplinit foarte simplu, intr-un mediu placut si profesionist.

Cele mai citite articole